AIT: Re: V64 Mantorp Av Flygande Holländaren V75: Re: Måndagsstänkare Av Masen V86: A Winner Av Masen
 Re: SG och SGAB.
Postat av: Galoppamatören2018-01-06 23:47:14

SG:s styrelse är vald av fullmäktige och ska bestå av sju ledamöter.

Att de fyra som sitter kvar i SG:s styrelse inom sig utser en tf ordförande och struntar i att kalla fullmäktige till extra årsmöte är inte handlingskraftigt, det är att ignorera att man ingår i en ideell förening som har förtroendevalda i sin styrelse. Att istället för att kalla till extra årsmöte informera om att man tänker träffa sällskapens respektive ordförande är inte handlingskraftigt, det är feodalt.

Styrelsen svarar mot fullmäktige i den här typen av frågor. De får vara hur bra som helst på ekonomi, klarinett, journalistik, målning, astmaforskning eller på att sko hästar. Förstår de inte den ideella föreningens villkor, uppbyggnad och syfte har de inte där att göra, och det enda vi vet om styrelsen just nu är precis det: deras syn på hur en förening ska skötas delas näppeligen av någon som värnar föreningstanken. Här borde väl åtminstone ledamoten med förankring i fotbollsrörelsen besinna sig?

Av det lilla som hittills skrivits på hemsidan är det svårt att inte se det hela som att vd-frågan kraschade det lilla som fanns kvar av styrelsesamarbetet. Valberedningen har ju känt till situationen, eller hur det uttrycktes.

Två ledamöter gjorde det hela styrelsen borde göra: avgå och kräva av fullmäktige att de väljer en styrelse med sju personer som kan ha olika åsikter men som på det stora hela kan samarbeta. Att välja in tre nya nu blir ju helt meningslöst om de tre inte tycker precis som de fyra som är kvar, då röstas de ner med hänvisning till ”demokratiska principer” eller något sådant. Tre till som tycker likadant blir dels helt endimensionellt, dels en hel styrelse som inte tycker att normala föreningsprinciper ska råda.

Man brukar säga att man får den styrelse man förtjänar. Jaha, det här har i alla fall inte galoppsporten förtjänat.
Svar på detta inlägg
     Re: SG och SGAB. - Cheops - 7/1 11:14:59
         Re: SG och SGAB. - Galoppamatören - 7/1 12:44:37

Svara på detta inlägg:
För att kunna skriva inlägg på våra forum måste du vara medlem hos oss. Logga in med dina uppgifter uppe till höger i fönstret eller gå till sidan för registrering ifall du ännu inte är medlem.


Anv:
Lös:


 Info/registrera dig
 Glömt lösenordet?

 Besökare:109
 På chatten:0
   © 1998-2018 Travpunkten.com | Information om cookies | Kontakt: info@travpunkten.com | st medlemmar