AIT: Re: V64 Mantorp Av Flygande Holländaren V75: Re: Måndagsstänkare Av Masen V86: A Winner Av Masen
 Re: SG och SGAB.
Postat av: Galoppamatören2018-01-07 12:44:37

Aktiebolagets styrelse ska vara samma som föreningens styrelse. Om föreningens styrelse inte är komplett är inte AB-styrelsen komplett.

Att försöka sig på en förklaringsmodell där oenigheten finns i AB men inte i föreningen tror jag inte låter sig göras utan fantasifulla piruetter. Jag hittar ingen information om att det här skulle röra bara AB, och valberedningen som uttalar sig är föreningens valberedning som utsetts av föreningens fullmäktige. SG-styrelsen signerar sin information just som det, inte SGIF eller SGAB och allt annat är förstås otänkbart. De är båda, och svarar mot fullmäktige.

Att i ett akut läge och med hänvisning till AB-lagen utnämna en tf ordförande är pragmatiskt, förmodligen oundvikligt, men att göra det utan att samtidigt kalla till extrastämma och sända ut detaljerad info till fullmäktige är undermåligt. Man förstår inte vilken styrelse man sitter i, eller vilka, något som ju Cheops också antyder.

Det väcks även många andra funderingar utöver den huvudsakliga om lämplighet och en del kanske är mindre akuta, men så länge ingen agerar som man borde och ingen information lämnas får SG leva med ännu mer ryktesspridning. Och det är vi ju vana vid. Hoppet står nu till att tillräckligt många i fullmäktige tar sitt uppdrag och föreningens existensberättigande på allvar.

Stämmer det som Björn Eklund skriver, och än så länge finns ju ingen allmän info att tillgå, att ”vd-kandidaten” inte fanns med bland de fyra namn som rekryteringsfirman tog fram är det förresten intressant att få veta om man tänker betala den firman något för tjänsten man köpt. Firman måste ha totalt missuppfattat sitt uppdrag eller utfört det väldigt dåligt. Hade styrelsen lämnat några ramar för rekryteraren att hålla sig inom? Vilka var i så fall de ramarna, när man kunde bli så oenig om resultatet att styrelsen sprack? Eller lämnade man inga instruktioner alls till rekryteraren och höll tummarna?

Frågor, frågor, frågor, som vanligt utan svar. Spekulationerna kan fortsätta.

Det enda jag tycker är bevisat är att styrelsen som valdes på de två senaste årsmötena inte är funktionsduglig och därför behöver bytas ut i sin helhet.
Svara på detta inlägg:
För att kunna skriva inlägg på våra forum måste du vara medlem hos oss. Logga in med dina uppgifter uppe till höger i fönstret eller gå till sidan för registrering ifall du ännu inte är medlem.


Anv:
Lös:


 Info/registrera dig
 Glömt lösenordet?

 Besökare:113
 På chatten:0
   © 1998-2018 Travpunkten.com | Information om cookies | Kontakt: info@travpunkten.com | st medlemmar