AIT: Re: V4 Bolnæs (Romme) Av B12 V75: Re: V75:6. Av Björnland V86: Om bara någon hade varned Av B12
 Ransakan anbefalldes:
Postat av: Tagge2018-03-13 16:27:59

Den som skall rannsakas är i första hand jag själv.

Jag har i flera veckor tillhört kritikerna som varit skeptiskt till möjligheterna att få banan i löpbart skick till första tävlingsdagen.

Jag fick idag en dagsfärsk rapport från en som varit nere på banan och kollat lite. Yttre railen så gott som klar och fullt arbete pågick med den inre. Detta arbete hinner de färdigställa inom kort.

Banan har frilagts från snö och drygt 10-12 cm av löplagrets övre del är åtminstone bitvis helt fri från frusna delar. Hade vi bara haft väder att vänta som är normalt för mitten/slutet av Mars och platsen för banan hade vi inte behövt oroa oss alls. Personalen och entreprenörerna har gjort ett jättejobb.

Nu säger dock prognosen att det skall bli (enligt SMHI för tidpunkten) betydligt kallare än normalt, framförallt nattetid, och risken att det fryser ihop igen är påfallande. Kan inte låta bli att tycka synd om alla som gjort ett grymt jobb om de faller på målsnöret och blir tvungna att ställa in. Skulle så bli fallet kommer i alla fall inte jag slå mig för bröstet och säga ”Vad var det jag sa”.

De som under vintern lovat en löpbar bana till 25/3 har i princip haft rätt och jag har haft fel. En extrem köldknäpp i slutet av Mars hör inte till vanligheterna och var naturligtvis inte lätt att förespå.

Håller alla tummar för att vädret inte blir fullt så kallt som prognosen förespår och att den kanoninsats som alla inblandade utfört renderar i belöningen i form av att tävlingarna kan avridas som planerats.

Svar på detta inlägg
     Re: Ransakan anbefalldes: - Wolfman - 13/3 20:48:24
         Re: Ransakan anbefalldes: - Tagge - 14/3 03:13:10
             Re: Ransakan anbefalldes: - En Giraff - 14/3 07:28:53

Svara på detta inlägg:
För att kunna skriva inlägg på våra forum måste du vara medlem hos oss. Logga in med dina uppgifter uppe till höger i fönstret eller gå till sidan för registrering ifall du ännu inte är medlem.


Anv:
Lös:


 Info/registrera dig
 Glömt lösenordet?

 Besökare:73
 På chatten:0
   © 1998-2018 Travpunkten.com | Information om cookies | Kontakt: info@travpunkten.com | st medlemmar