Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot
AIT: Hur ofta går ni på trav numera? Av En Giraff V75: Re: DD Gävle Av Masen V86: Re: Konklusjon Av loke 1
 Re: Ny galoppbana i Skåne
Postat av: Hastings2018-06-13 13:56:40

Man kan fråga sig vilken analys som ligger bakom undertecknandet av avsiktsförklaringen. En framtid för galoppen i Sverige måste rimligen bygga på att det finns intäktsmöjligheter. Att det möjligen i framtiden finns en påse pengar att betala med (Täby-marken) kan inte vara nog. Framtida intäkter måste till stor del baseras på totalisatoromsättning ("spel"). Hur ser utsikterna ut där? Galoppens del av ATG:s spelomsättning ligger på knappa 2 %. Spel på galopp (svenska banor) har sedan 2013 (den period jag tittat på) sjunkit med 15-20 % (beroende lite på vilken 12-månadersperiod man tittar på).Vad är det som talar för att spelbolagen (licensbetalarna, inkl ATG) i framtiden skulle vara intresserade av en så liten och sjunkande omsättning? Man kan förstås hoppas på ett mirakel (ja, Gärdet i år var ett hoppfullt tecken!). Att satsa flera hundra miljoner kr i en ny bana (som jag antar att det rör sig om) verkar ändå i detta läge vara ekonomiskt vansinne. Men kanske tycker man att alternativet vid en ev avveckling av SG skulle vara värre. Enligt stadgarna ska pengarna då gå till organisation som har till uppgift att främja svensk galoppsport och/eller fullblodsavel (Jockeyklubben och/eller SFAF?).
Vad man i dag borde göra är naturligtvis att satsa tillgängliga medel på fullföljandet av Bro som en galoppbana i toppklass och i övrigt på en god kapitalförvaltning, där avkastningen kan användas till stöd och marknadsföring, helt i enlighet med § 17 i SG:s stadgar.

Svar på detta inlägg
     Re: Ny galoppbana i Skåne - Galoppamatören - 14/6 06:55:02

Svara på detta inlägg:
För att kunna skriva inlägg på våra forum måste du vara medlem hos oss. Logga in med dina uppgifter uppe till höger i fönstret eller gå till sidan för registrering ifall du ännu inte är medlem.


Anv:
Lös:


 Info/registrera dig
 Glömt lösenordet?

 Besökare:310
 På chatten:0
   © 1998-2018 Travpunkten.com | Information om cookies | Kontakt: info@travpunkten.com | st medlemmar