Svenska SpelStryktipsetEuropatipsetTopptipsetPowerplayOddsetBombenMatchenMŒltipsetBingoPoker
AIT: V4 solv-alla Av Biggus V75: Re: Masen Av jajjan V86: Re: RESULTAT pladder Av jajjan
 Det gick hett till i onsdags :)
Postat av: Vinnare2018-08-10 14:15:53

Lopp 6
Startern anmälde att tränare Annika Sjökvist befann sig på startplatsen och själv ledde sin häst nr 6 Arabianranta. Sjökvist ombads att lämna startplatsen men uppgav då att hon inte hade för avsikt att göra så utan ”hellre ta böter”. Sjökvist uppgav senare till galoppdomstolen att hon inte hade kännedom om gällande regelverk.
Annika Sjökvist dömdes till 2 000 kr böter för att i samband med ilastningen uppsåtligen befunnit sig på startplatsen samt inte rättat sig efter tävlingsfunktionärs anvisningar. RG 6:17, 8:17. SG:s riktlinjer för påföljder. I straffmätningen har galoppdomstolen bedömt det som försvårande omständighet att tränare Sjökvist till Svensk Galopps huvudstarter uppgett att hon hellre tar böter än rättar sig efter tävlingsfunktionärs anvisningar.

Galoppdomstolen emottog protest från målsexan Franco Gonzalez Rocha (häst nr 1 Miss Im) mot målfemman Andrés Polanco (häst nr 6 Arabianranta) för störning ca 200 meter efter start. Gonzalez Rocha menade att han på grund av Polancos ridning förlorat prisplacering.
Av filmerna framgår att det uppstår en trång situation mellan flera hästar. Per-Anders Gråberg (häst nr 4 That´s Amore) och Elione Chaves (häst nr 8 Reliable Guzz) hördes om sina iakttagelser men kunde inte med säkerhet säga vad som orsakat det inträffade. Filmerna visar heller inte med tillräcklig tydlighet orsaken till den uppkomna situationen. Galoppdomstolens samlade bedömning är att ingen enskild ryttare kan lastas för det inträffade. Protesten avvisades och ordningsföljden kvarstod. Ingen ytterligare åtgärd.

I samband med Franco Gonzalez Rochas protest anmälde han vidare att han efter målgång attackerats av Andrés Polanco som uppträtt aggressivt och slagit honom med sitt ridspö. Av filmen framgår att Andrés Polanco är hårdhänt mot sin häst och söker kontakt med Gonzalez Rocha. Tävlingsfunktionärer har observerat händelsen och vittne har sett Gonzalez Rocha träffas av ett spöslag i huvudet, utdelat av Polanco, när de båda fortfarande befinner sig på tävlingsbanan.
Efter invägningen anmäler vittne att handgemäng mellan Gonzalez Rocha och Polanco pågår i herrarnas omklädningsrum.
Andrés Polanco bestred att skulle ha slagit mot, eller träffat, Gonzalez Rocha med sitt spö.
Franco Gonzalez Rocha menade sig bara har försvarat sig mot Polancos fysiska attacker.
Galoppdomstolens samlade bedömning efter att ha hört de inblandade, vittnen, samt tagit del av tävlingsfunktionärers observationer är att Andrés Polanco uppträtt osportsligt och med uppsåt otillbörligt mot medtävlare, behandlat häst olämpligt samt genom sitt förfarande skadat galoppsportens anseende. Galoppdomstolen ser mycket allvarligt på det inträffade.
Andrés Polanco dömdes till 18 dagars ridförbud (22/8, 23/8, 25/8, 26/8, 29/8, 2/9, 4/9, 5/9, 6/9, 8/9, 12/9, 13/9, 15/9, 16/9, 19/9, 21/9, 23/9, 26/9) för att ha uppträtt otillbörligt mot medtävlare, behandlat häst olämpligt samt för att genom sitt förfarande i samband med offentlig galopptävling skadat galoppsporten och dess anseende. I straffmätningen har galoppdomstolen bedömt det som försvårande omständigheter att Andrés Polanco med uppsåt slagit en medtävlare med sitt ridspö samt behandlat sin häst hårdhänt och olämpligt för att uppnå sina syften. RG 8:18, 8:20.


Svara på detta inlägg:
För att kunna skriva inlägg på våra forum måste du vara medlem hos oss. Logga in med dina uppgifter uppe till höger i fönstret eller gå till sidan för registrering ifall du ännu inte är medlem.


Anv:
Lös:


 Info/registrera dig
 Glömt lösenordet?

 Besökare:184
 På chatten:0
Travpunkten.com samarbetar med Svenska Spel Sport & Casino AB.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se
   © 1998-2019 Travpunkten.com | Information om cookies | Kontakt: info@travpunkten.com | st medlemmar