Svenska SpelStryktipsetEuropatipsetTopptipsetPowerplayOddsetBombenMatchenMŒltipsetBingoPoker
AIT: Re: Axevalla fundering Av loke 1 V75: Re: ATG Classic Av Valo V86: Re: V86 Solvalla / Åby Av jajjan
 Re: GS75
Postat av: Galoppamatören2018-09-22 10:20:35Avdelning 1
Första tanken är Plata O Plomo. Fortsätter utvecklas, vann på 1.38,0 på Jg och det är väl mer än ok? (Rätta mig gärna om jag har fel, tror bara att det är en rätt gångbar tid.) Dessutom sitter Carlos Lopez i sadeln och han lär inte gå lottlös från den här tävlingsdagen!

Spik i första är dock inget för mina nerver (se avd 2) så här fyller jag på med ett par favoriter och kanske, kanske med Omar Bradley bara för att ge den en allra sista chans som spelobjekt.


Avdelning 2
Jag har en förkärlek för s k tv-system med många streck i början men frågan är om jag trots detta måste spika Buddy Bob? Hade det här varit avdelning 5 eller 6 hade jag inte tvekat att singelstrecka och den insikten i kombination med alla garderingsbehov jag verkar ha i andra avdelningar så lutar det okarakteristiskt nog åt tidig favoritspik. Ja, att Vinnare eventuellt spikar väger förstås också tungt. :)

Avdelning 3
Här var jag först sugen på att ta bara Seaside Song, som vann loppet förra året. Nu ser årets version lite tuffare ut men Seaside är ett år äldre och har kommit hem och troligen kommit i god ordning igen.

Känner dock att det är ett garderingslopp, sätter t o m ett streck för Appelina som jag aldrig riktigt tagit till mig för det är ju storloppsdag, höstfeeling och Neuroth-tränat. Passar på att nämna storskrälllen Vallance Road som förra året var tvåa som 16-oddsare slagen en längd av Seaside Song.

Avdelning 4
Tre får räcka, det är ju nästan halva fältet. Den med bäst meriter på riktigt långt verkar vara Summershine, den jag gillar mest av övriga är Eye in the Sky och så kan Lopez såklart vinna med Tam O’Final som han lurade alla med senast. Kanske blev Tam O’Final lite väl höjd i hcp efter den segern men gör både häst och jockey om prestationen så kan 10-12 % vara ett litet fynd.

Avdelning 5
Nu blir det allvarligt svårt. Sprintloppen kan avgöras på detaljer i en annan utsträckning än långloppen och sannolikt har vinnaraspiranterna i det här loppet inte råd att göra ett enda fel, ej heller råka ut för den minsta av otur av något slag. Mina tankar här kan sammanfattas ”alla, spik på De Sousa, hälften, tvåhästarslås, spik på favoriten, sparlopp, alla?” Ja, jag erkänner att jag inte är bättre tippare än så.

Drömmen är att mitt nötande med Land’s End till sist bär frukt men hjärnan säger att det här står mellan Corinthia Night och Never Back Down, med vilken De Sousa pilar till spets, låter sig bli överflyglad och vinner med huvud efter ett häftigt upplopp? Eller är Corinthia extra stenhård och bara vinner? Nåja, med de två och ytterligare någon som slåss för ivrigt där framme lever hoppet för Land’s End som får vara med på min kupong. Man måste få tippa med hjärtat också.


Avdelning 6
(Alla spikar Thundering Blue. Alla? Nej, det finns en liten by i utkanten av Gallien, jag menar Travpunkten, som fortfarande gör motstånd... Ursäkta, alla som inte läst Asterix. Till er som läst Asterix också, förresten. Åter till verkligheten.)

Det ska bli roligt roligt att se Thundering Blue med egna ögon. Det jag kan tänka mig fälla megafavoriten är att det helt enkelt inte går lika fort i början av det hör loppet som han är van vid och då kanske de sista 400 inte biter på exakt samma sätt som vanligt? Garderar gör jag i alla fall eftersom favoritskapet blir skyhögt och det kommer att rensa hänsynslöst om han förlorar.

Som småspelare måste man jaga en och annan skräll och när det finns en Galileo-avkomma med sju segrar på nio starter och hcp 95 med i loppet får man förlåta alla oss som garderar med Guiseppe Piazzi. Hcp 95 förresten, Giuseppe stod i 95 innan han fick en preparé i ett trehästarsfält för 18 dagar sedan och jag är inte främmande för att han har något kg till att bjuda på om allt stämmer. Med två streck är det lika bra att sätta dit ett tredje och jag väljer då såklart De Sousas ritt, tredje/fjärdehandaren Crowned Eagle. Sportsligt kan det bli uppvisning av Thundering, spelmässigt känner jag mig tvingad att gardera.

Avdelning 6
Är jag kvar inför sista förlitar jag mig på den tidigare nämnde Neurothska hösttraditionen att vinna med halvfavoriter på storloppsdagar. Killroy blir väl sisådär tredje mest streckad i ett svårtippat lopp och det är perfekta förutsättningar för en seger som i efterhand ser mer given ut än före loppet.

Har jag råd att dubbla här, vilket ju är långt från säkert eftersom jag redan kan ha streckat på rent överdrivet i avdelning 1-5 och då framför allt ha fegat ur och garderat i avdelning 2, kommer jag att ta med en riktig bedövare av något slag bara att det skulle kunna betyda att man står där ensam kvar som herre på täppan.

Drömma är tillåtet, lycka till allihopa!


Svara på detta inlägg:
För att kunna skriva inlägg på våra forum måste du vara medlem hos oss. Logga in med dina uppgifter uppe till höger i fönstret eller gå till sidan för registrering ifall du ännu inte är medlem.


Anv:
Lös:


 Info/registrera dig
 Glömt lösenordet?

 Besökare:196
 På chatten:0
Travpunkten.com samarbetar med Svenska Spel Sport & Casino AB.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se
   © 1998-2019 Travpunkten.com | Information om cookies | Kontakt: info@travpunkten.com | st medlemmar