Svenska SpelStryktipsetEuropatipsetTopptipsetPowerplayOddsetBombenMatchenMŒltipsetBingoPoker
AIT: Åbyfunderingar Av loke 1 V75: Re: Avd 1 Av jajjan V86: Re: RESULTAT pladder Av jajjan
 Re: Summering av säsongen
Postat av: En Giraff2018-11-06 13:54:13

Jag har inte tillgång till jämförande spelsiffror så jag tog inte upp det även om jag förstått att de befinner sig en sjunkande trend.

Det som hänt mellan 2011 och 2018 är bl.a. att galoppen blivit av med flera söndagar sedan först V64 och sedan GS75 infördes medan V64/DD-dagar försvunnit eller förpassats till måndagskvällar (som är en dålig speldag). Att programledarna i ATG Live dessa dagar dessutom uttryckligen säger "Eftersom det är galopp i dag är det fin spelomsättning på travsaxbanan, så spela en V4:a eller V5:a" bidrar ju inte till att höja omsättningen.

Under samma tid har spelet på trav utvecklats och expanderat med V86 och GS75 och ett kraftigt ökat antal V75-dagar. På en mättad marknad (svenskarna spelar inte för mer pengar bara för att utbudet ökar) drabbas den som hamnat i skugga eller på undantag hårt. Spelpengarna räcker helt enkelt inte till. Att galoppen hamnat utanför succén ATG Tillsammans är en annan orsak.

På galoppsidan har inget hänt och spelet på galopp har därför hamnat på undantag.

Nu behövs det en uppryckning!

I de pågående förhandlingarna mellan SG och ST kräver SG bl.a. några fler GS75-omgångar och en återlansering av Lördagskomben. Jag tror inte att det räcker, det senare vet jag inte ens om det är önskvärt (handlar kanske mer om nostalgi?) Det som behövs är något radikalt, t.ex. en dag varje vecka då galoppen hamnar i rampljuset utan konkurrens från travet. Så bort med travet på söndagar (förutom när det är Elitloppet) och låt galoppen arrangera en egen V7:a eller V6:a vecka efter vecka. Det är vad som krävs. Travspelarna är nog i alla fall så trötta så de kan vila på söndagar.

Svar på detta inlägg
     Re: Summering av säsongen - Hastings - 7/11 20:07:13
         Re: Summering av säsongen - En Giraff - 8/11 06:27:45
             Re: Summering av säsongen - En Giraff - 8/11 06:43:42

Svara på detta inlägg:
För att kunna skriva inlägg på våra forum måste du vara medlem hos oss. Logga in med dina uppgifter uppe till höger i fönstret eller gå till sidan för registrering ifall du ännu inte är medlem.


Anv:
Lös:


 Info/registrera dig
 Glömt lösenordet?

 Besökare:133
 På chatten:0
Travpunkten.com samarbetar med Svenska Spel Sport & Casino AB.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se
   © 1998-2019 Travpunkten.com | Information om cookies | Kontakt: info@travpunkten.com | st medlemmar