Svenska SpelStryktipsetEuropatipsetTopptipsetPowerplayOddsetBombenMatchenMŒltipsetBingoPoker
AIT: V4 Örebro Av B12 V75: V75 Solänget Av B12 V86: DD Av jajjan
 Prammsdagen
Postat av: En Giraff2021-05-21 08:16:55

Nej, nu får vi skärpa oss och snacka upp Prammsdagen litegrann.

Får erkänna att jag tycker att den här tävlingsdagen, hur bra hästar det än är i de båda huvudlöpen, tappat lite av sin glans sen den stuvades in på söndagslunchen som vilken annan V64-omgång som helst.

Men likväl ser jag fram emot helgens begivenheter.

Några tidiga tankar:

V64-1: Jönsson spikar Xcalibur och det är friskt vågat. Det kan hålla, men Sel Sea är min givna förstahäst. Med bara fem starter i bagaget är han den som har störst potential att höja sig i det här gänget. Men man kan strecka vidare ... Harry kan vara en rolig skräll. Marieappel får man inte glömma bort, trots att hon "aldrig" vinner. Ska Ivares äntligen få in Ocean Side den här gången?

V64-2: Vid en först anblick är det War Hawk, Noifsandbuts och Purple Ace som höjer sig över mängden, men roligaste draget är väl Lot of Joy. Visade runt 75 på gräset i blott andra starten. Årsdebut och debut på dt nu, men att Wido har väl förberett såg vi i onsdags och klarar hon gruset är hon långt framme. kan bli seger. Annars talar det mesta för War Hawk. Lopp i kroppen och bör vara plus på distansen.

V64-3: Här blir Nocentsinkentucky favorit, antagligen stor sådan, men man ska veta att det är mycket svårt för en nybliven 4-åring att slå sig in direkt i sprintereliten (även om den är lite ihålig), dessutom i årsdebuten. Blir nog för stor favorit är gardering är given. Historiskt har hästar med hcp över 90 vunnit det här (de senaste åren med ett undantag, I Kirk 2018 faktiskt som hade 87) så det är i första hand Mystic Town och Breakdancer som utmanar. Men så har vi ju Gulfstream Tiger ... Och de andra deltagarna är ju inte mycket sämre, så en helgardering kan löna sig.

V64-4: Tar Wolfof Vancouver bara spets och rinner undan till seger? Ja, så kan det mycket väl bli. Jönsson rankar Pusjkin först och visst, 84 i tredje starten är starka papper, men man mötte ju "ingenting" senast. Ska han vinna på söndag får har han i alla fall inte råd med att bryta ut på upploppet ... Blir hursomhelst svårare att vinna den här gången. Bakom favoritduon finns bl.a. Palm Springs och Khatun.

V64-5: McLaren säger att Duca Di Como vinner den här på 80% kapacitet. Då är det väl bara att spika? Med tanke på fiaskot senast kanske han inte blir lika tung favorit den här gången. En del kommer säkert att gardera med Jazz Explosionoch det är väl den enda seriösa utmanaren. Men kan han slå av Duca direkt i årsdebuten? En eller två är frågan.

V64-6: Här har jag feeling för Hot Chocolate. vann inte ifjol, men hon mötte inte vilka hästar som helst. Det är dock en jämn handicap och man vill nog ha några streck i sista avdelningen. Mountain, Dinas duo och Glorious Player är givna liksom Amon Ra som blir spännande att se på sprinterdistans igen. Castro vet nog vad han gör.

Hur tänker ni?

Svar på detta inlägg
     Re: Prammsdagen - Zamboni - 23/5 08:52:06
         Re: Prammsdagen - En Giraff - 23/5 11:13:09
     Re: Prammsdagen - Götet - 21/5 13:34:19
         Re: Prammsdagen - En Giraff - 21/5 16:38:20
     Re: Prammsdagen - West Kennet Long Barrow - 21/5 13:06:30
         Re: Prammsdagen - Götet - 21/5 13:42:26

Svara på detta inlägg:
För att kunna skriva inlägg på våra forum måste du vara medlem hos oss. Logga in med dina uppgifter uppe till höger i fönstret eller gå till sidan för registrering ifall du ännu inte är medlem.


Anv:
Lös:


 Info/registrera dig
 Glömt lösenordet?

 Besökare:48
 På chatten:0
Travpunkten.com samarbetar med Svenska Spel Sport & Casino AB.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se
   © 1998-2021 Travpunkten.com | Information om cookies | Kontakt: info@travpunkten.com | st medlemmar