Svenska SpelStryktipsetEuropatipsetTopptipsetPowerplayOddsetBombenMatchenMŒltipsetBingoPoker
AIT: V4 Örebro Av B12 V75: V75 Solänget Av B12 V86: DD Av jajjan
 Söndagens spikar
Postat av: En Giraff2021-08-27 15:05:38

V64 med jackpott och fina löpningar på söndag. En på förhand lite klurig omgång. Handicaperna kan bli streckkrävande och kanske några av storlöpen också.

Vilka ska man spika?

Ivares spikar Crystal Keys. I mina ögon är det en osäker spik. Floppade i gräsdebuten förra gången. Visst, Klampen är Klampen och inte Bro, men något positivt tecken var det väl ändå inte? Stammen skriker inte entydigt gräs. Stark trea i Svenskt Derby gången innan, men jag tycker att det var ett svagt derby och CK löpte nog inte upp till mer än 85. Det ska flera av motståndarna kunna visa på söndag.

Stallets förstejockey sitter upp på Hey Brother som har ett perfekt utgångsläge och är ute på bättre distans igen. Gräsdebut nu och jag tror att det kan vara ett plus. Helsystern Mrs Bryant kvalade på 36 sekunder blankt på Bro Parks i och för sig hypersnabba gräs i juli 2019 (sen visade hon inte mycket och floppade på för lång distans på gräset).

Or Harry visade uppåt 85 i våras men har sen floppat (liksom de flesta andra av Jessica Longs hästar). Är formen tillbaka och kan löper upp till 85 blir han segerfarlig. Good Fortune löper 81-82 varje gång, men räcker det här? Sir Harry och Falkor är två andra som bör nämnas.

Om jag spikar i det här löpet blir det ändå Hey Brother.

Zeider spikar Mystery Night och det kan jag köpa. Det ska väl vara en toppchans? Men hon blir väl megafavorit så det kan betala sig att gardera.

Ivares spikar också Crocodile Rock på lilla systemet, men det är nog mest i brist på andra bra spikar och behov av att gardera friskt i övriga löp. Men visst, CR har en toppchans från perfekt utgångsläge. Men jag gardera nog med ett par andra.

Om Ivares hade visat lite stake - som han ville framstå att han har - skulle han väl spika Malakai, en häst som han skrikit sig hes om på slutet. Det är väl lite nu eller aldrig för den på söndag. Jag tror mest på Springstime Carlras i det löpet.

Helst skulle jag vilja spika favorithästen Silent Night, men det blir väl ganska tufft i comebacken i det här gänget? Lanwades är ju målet i höst, en eventuell SM-seger ses som en bonus.

Hur tänker ni kring spikar på söndag?

Svar på detta inlägg
     Re: Söndagens spikar - Tagge - 27/8 19:57:41
         Re: Söndagens spikar - horand - 29/8 10:08:18
         Re: Söndagens spikar - En Giraff - 27/8 21:35:29

Svara på detta inlägg:
För att kunna skriva inlägg på våra forum måste du vara medlem hos oss. Logga in med dina uppgifter uppe till höger i fönstret eller gå till sidan för registrering ifall du ännu inte är medlem.


Anv:
Lös:


 Info/registrera dig
 Glömt lösenordet?

 Besökare:55
 På chatten:0
Travpunkten.com samarbetar med Svenska Spel Sport & Casino AB.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se
   © 1998-2021 Travpunkten.com | Information om cookies | Kontakt: info@travpunkten.com | st medlemmar